Dinner in St. Germain de Près

Bio


Klockan 15h40 ringde telefonen, ja vad kan vi kalla det.... säger man pojkvän när man kommit over 30??? Jag har iallafall en sà’n ;) Vi träffades för 6 mànder sedan, sà har inte kommit till den gränsen där jag skulle vilja ha han hemma natten dà jag var otrogen med skurhinken!

 

Han foreslog en bio.... jaha, det làter ju kul.... okej dà, kl 16h10 vid biografen vid Operan. ”-Du darling, jag ligger i pyjamas med spya i hàret (sa inte det sista men typ)”, men ville gärna se filmen: senaste Micael Moore, ”Capitalism: A Love Story!”


Snabbdusch, efter en halvtimme var jag pa plats!! (bilen fick stà, har man ont om tid är metron klart bäst, omöjligt att hitta P-plats i Paris!!) Jag kommer inte lägga upp mànga foton typ "the out-fit of the day", ni förstar kanske varför, inte tid!!

  


 



Filmen var jättebra, att rekomendera för dom som tycker om Micael Moore sà klart!! Man bör ju ha i tankarna att han lägger till och tar bort lite för att göra en ren dokumentär till fiction men jag tycker om hans satt att klä av den amerikanska statens och sätt att styra landet pà och att samtidigt visa de människor som i slutet fàr lida för de idiotiska politiska och finansiella beslut som gjorts sen làng tid tillbaka, till stor del för att rikare ska bli rikare...

 

Han skildrar de drabbades känslor och vrede inför landets, och framfor allt bankernas sätt att leka med med var mans pengar! Bakom alla finansiella spekulationer, börsras, bankförluster och subprimes, blir det kvar lidande och fruktansvärt besvikna manniskor. Kan diskuteras länge, men klart sevärd!!

 



Dinner in St.Germain

Pa kvällen hade ...ja... "han" igen, bokat pà en jättemysig restaurang! Jag hade aldrig varit där förut och klart positivt förvànad: 21, heter stället och ligger pà:
21, rue de Mazarine i 6e arrondisemanget! Det ar en liten fiskrestaurang, inte rustik som man kanske kan tro när man hör fiskrestaurang, mer modern i valet av rätterna, inte alls fancy, fashion, vilket var väldigt skönt med tanke pà att det var länge sen vid hade middag ”tete-à-tete” (vad säger man pa svenska; pa tu mans hand?). Den var kanske lite dyr med tanke pà att rätterna var lite smà, men jättegott.

Jag àt till förratt: àngkokta pilgrimsmusslor med algsmör (oj det ganske inte lät sa gott pa svenska: ”beurre d'algues" làter bättre, som varmrätt; lax och pilgrimstartar (tartare de saumon et coquille st. Jaques) och till efterrätt: glace fait maison au buerre salé (hemlagad kola glass) mmm!!! + Sancerre blanc!

 

 

 





Restaurant 21

21, rue de Mazarine

75006 PARIS

Tel : +33 1 46 33 76 90

 

Metro linje 4 eller 10, Odéon

Du mardi au samedi de 12h à 14h30 et de 19h30 à 22h30

60 - 80 euros

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0